9/11/2016

Philosophy makes me...sick

Znáte ten pocit, kdy sedíte doma zavření už asi 6 hodin v kuse a prokousáváte se dějinami celé filozofie? Že ne?
Dovolte mi, abych Vám udělala menší diskurz do problematiky státnic z filosofie na Pedf Uk.

1) Ačkoliv máte v prvním modulu 3 okruhy, stejně budete mít buď etiku nebo filozofii! (To je prašť jako uhoď) Třetí okruh - tj. logika se nezkouší.
Někdo by mohl namítnout, tak proč tam vlastně je? To já nevím. Zřejmě proto, aby měli filozofové jistotu toho, že budou moct potrápit každého studenta co tam přijde.

2) Stejně nikdy filozofii nepochopíte, takže jde jen o to, jak moc si zapamatujete všechny ty pindy.

3) Zapamatovat si úplně všechny filosofy a problematiky je nadlidský výkon, protože toho je asi tak miliarda. (Zlaté státnice z dějepisu!!!)

4) Ve finále doufáte, že si vytáhnete otázku, kde alespoň dokážete říct dvě věty. Třeba Vás pak nasměřují a vy se chytnete, ne?

5) Začínáte uvažovat nad tím, jakou máte šanci, že Vám to dají, když perfektně zodpovíte zbývající dvě otázky, co si vytáhnete.

6) Propadnete panice a začnete přemýšlet, co budete dělat celý rok. Protože když Vás vyhodí, tak automaticky prodlužujete.

7) Strašně Vás naštve myšlenka toho, že byste rok nemohli chodit na univerzitu, nebyli byste se svojí partou a prostě by všechno stálo za starou bačkoru.

8) Znechuceně se vrátíte k té hloupé filosofii a prostě se modlíte a doufáte.

9) Nakonec stejně rezignujete. No co, tak to neudělám. Hlavně ať už to je zamnou.


Tak nějak takhle vypadá mé cyklicky se opakující rozpoložení.
Aneb 2 dny do státnic.
Samozřejmě tu chybí další podrobnosti, jakože máte bordel uplně všude, ale nikdy dřív vám to nebylo tak moc jedno jako teď a prakticky nemáte čas ani na to dojít si na blbý wc.

Proboha ať už to mám za sebou.

Radši ani nemluvím o zítřejší obhajobě, kterou pravděpodobně neskutečným způsobem projedu tak, že to ani nebude možný. Proč? Otázky k obhajobě jsou úplně na nic.

Žádné komentáře:

Okomentovat